Trouwen in de kloosterkapel

Beste aanstaanden,

Allereerst wil de Kloosterkapel u hartelijk feliciteren met uw plannen om te gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Voordat de grote dag aanbreekt, gaan u en uw partner een spannende, leuke maar ook drukke periode tegemoet. Het kiezen van een trouwjurk en trouwkostuum, de uitnodigingen, de bruidstaart, de ringen en ga maar door.

Daarbij hebt u tegenwoordig ook nog de keuze om wel of niet in het stadhuis te trouwen. De ambtenaar van de burgerlijke stand komt nu ook naar de Kloosterkapel om uw burgerlijk huwelijk te voltrekken. Daarnaast is er een sterk groeiende belangstelling om naar eigen idee het kerkelijk huwelijk in de Kloosterkapel te voltrekken.

Waarom eigenlijk? Denkt u maar even terug aan het heuglijke moment dat u en uw partner hebben besloten deze stap te zetten. Werd u nu eindelijk na al die tijd gevraagd? Of had u zelf de stoute schoenen aangetrokken? Of was het totaal onverwachts? Ging uw partner op de knieën? Of was het een publiekelijk aanzoek?

Ieder stel heeft zo zijn eigen verhaal over toedracht en geschiedenis om samen tot deze beslissing te komen.

Het gemeentehuis kan slechts in beperkte mate voorzien in uw persoonlijke wensen. Veel stellen hebben daarom de gemeente te kennen gegeven dat zij liever op een plek zouden trouwen die past bij hun ideeën over hoe hun dag er uit moet komen te zien. Niks standaard maar iets wat bij ze past, met een persoonlijke toon. Aan deze behoefte heeft de gemeente Tilburg gehoor gegeven en de Kloosterkapel als externe trouwlocatie aangewezen.

De Kloosterkapel vindt het een eer om u op deze website alvast een kijkje te mogen geven in de mogelijkheden, maar uiteraard zal het u veel zeggen als u de ruimte zelf ervaart.

Verder staat er een topconcertvleugel (Steinway D273 Concerto) en een echte witte oldtimer trouwauto (Wolseley 15/50 uit 1959) met chauffeur tot uw beschikking.

Mail of bel ons gerust om vrijblijvend een kijkje te komen nemen.